VIŠE MODELA

Golf GTI za 2019. stiže s punih 325KS?

05.08.2015 u 07:21

Bionic
Reading

Dok se za postojeći Golf GTI sprema zatezanje bora u drugom dijelu 2016. godine, inženjeri VW-a su svoje resurse već sada okrenuli prema novoj generaciji, koja se očekuje za 2019. godinu, nešto nakon otkrivanja novog Golfa. Pripreme za takvo što su bitne, jer će novi model razvijati čak do 325KS

Što to znači za obiteljski kompaktni automobil sa srcem jurilice? Čini se kako u VW-u rade na više izvedbi modela GTI, a čak i osnovna će biti 30-tak KS snažnija (260KS) zahvaljujući poboljšanoj i dorađenoj verziji 2.0 TSI motora.

Performance izdanje nove generacije jurilice bi se pak trebalo zaustaviti na kakvih 300KS, uz snažnije kočnice i elektronički prednji diferencijal. Međutim, najsnažnija izvedba, Club Sport će pored razvijanja 325KS stići i s drugačijim ovjesom - i 'nabrijanim' izgledom.


Naravno, sve verzije će biti na prednji pogon, uz mogućnost izbora ručnog mjenjača sa šest stupnjeva ili DSG automatika - ali ovaj put u izdanju s čak 10 stupnjeva prijenosa, za koji AutoExpress navodi da će biti prvi u svijetu.

VW službeno nije otkrio kakav izgled krije nadolazeći GTI, no velika je vjerojatnost da će otkriti pokoji detalj barem u obliku koncepta na CES sajmu u Las Vegasu početkom sljedeće godine. Računalni prikaz mogućeg izdanja Golfa GTI za 2019. moguće je vidjeti na izvornom linku.