TIM COOK U POSJETI

Što bi nam mogli donijeti pregovori Applea s BMW-om?

04.08.2015 u 07:17

Bionic
Reading

Ako je za vjerovati svježim informacijama, Apple i BMW su uistinu bili u pregovorima za izradu Apple automobila. Bavarci su ipak (p)ostali vrlo rezervirani, uglavnom zbog straha da u suradnji ne postanu tek dobavljačem ekipi iz Cupertina

Reuters saznaje kako je čelnik Applea Tim Cook nedavno posjetio proizvodne pogone BMW-a kako bi saznao više detalja o BMW-ovom električnom vozilu i3. Pregovori nisu imali posebnog zaključka, jer bi Apple navodno vrlo rado proizvodio vlastiti putnički automobil, dok u BMW-u ne žele tek tako odavati tajne i stručnost u izradi kako ne bi postali 'tek dobavljačem'.

Appleovi službenici su se usprkos tome prilično zanimali za moguće licenciranje dijelova i bili su impresionirani s pogonom koji je napustio tradicionalnu proizvodnju. 'To je bilo vrlo slično njihovom načinu rada', rekao je neimenovani izvor iz BMW-a za Reuters.


Iako službenog dogovora nije bilo, pretpostavlja se da će se visoki službenici obje tvrtke sastati još barem jednom kako bi istražili mogućnosti i potencijal suradnje.

Glasine o Appleovom automobilu traju već neko vrijeme, a velika je vjerojatnost da će se u Cupertinu, ako se uopće odluče na proizvodnju, ići u pravcu električnih motora. Stručnjaci smatraju kako će do 2030. godine tek trećina vozila koristiti motore s unutrašnjim izgaranjem.