BMW, AUDI I DAIMLER

Nokia HERE kupljena za gotovo tri milijarde eura!

04.08.2015 u 00:10

Bionic
Reading

Priča s Nokijinim odjelom vezanim za kartografske sustave i navigacijska rješenja konačno je zaključena. Njemački trio, BMW, Audi i Daimler su kupili HERE odjel za gotovo tri milijarde eura, no što to znači za ostatak svijeta koji se oslanja na HERE Maps?

Otvoreno je novo poglavlje za HERE odjel iz Nokije, no tvrtka želi naglasiti da nije riječ o novotariji tek za njih - već i za ostatak svijeta i industriju koja računa na njihova rješenja. Članovi konzorcija kojeg čine Audi, BMW i Daimler imat će tri različite uloge, stoji u priopćenju. Služit će kao investitori, potrošači, ali i pružatelji vrijednih informacija, a sa zajedničkim ciljem da kreiraju vrijedna rješenja za potrošače, zaposlenike - i dioničare.

Poslovni potez o kojem se već ranije šuškalo bi se trebao zaključiti u prvoj polovini 2016. godine, a na postojeće mobilne aplikacije za sve platforme neće biti nikakvog utjecaja. Poznatu finsku tvrtku sad će činiti tek dva odjela - Nokia Networks i Nokia Technologies.


HERE servisi će ostati jedan od najjačih pružatelja kartografskih rješenja na svijetu, a konzorcij će im omogućiti neovisnost u funkcioniranju, a vrijedi dodati da se neće miješati niti u poslovanje.