DOSTA JE BILO!

Rusi uzeli stvari u svoje ruke i sami kažnjavaju vozače

31.07.2015 u 16:48

Bionic
Reading

Nemarnim vozačima koji bez imalo srama svakodnevno iskazuju svoj bahatluk kršenjem prometnih propisa teško da netko može stati na kraj. Upravo su se zato u Rusiji građani organizirali te uzeli pravdu u svoje ruke

Još 2010. u Rusiji je pokrenuta neprofitna organizacija Stop a Douchebag s jednim jedinim ciljem - uvesti reda u prometni kaos u Rusiji te natjerati nemarne vozače da se drže prometnih propisa. Projekt je pokrenut u Rusiji, no proširio se i na nekoliko okolnih zemalja, konkretno Ukrajinu, Moldaviju i Bjelorusiju.

Aktivisti ove organizacije čine razne aktivnosti kojima žele onemogućiti nemarne vozače te one koji krše prometna pravila. Svoj rad usmjerili su protiv onih koji nepropisno parkiraju vozila, voze po nedopuštenim mjestima te čine slične radnje.

Tijekom svojih akcija vozačima koji ih ne žele poslušati te ukloniti vozila preko vjetrobranskih stakala lijepe naljepnice koje između ostalog sadrže slogane poput 'nije me briga, vozim onako kako želim'.

Tijekom proteklih godina aktivisti organizacije doživjeli su mnogo incidenata s agresivnim vozačima, a sve svoje aktivnosti dokumentiraju videozapisima te objavljuju na YouTubeu.

Pogledajte jednu od njihovih nedavnih akcija.

Rusi uzeli stvari u svoje ruke i sami kažnjavaju vozače

Organizacija Stop a Douchebag financira se od donacija, a tijekom prošle godine ukupno su dobili oko šest milijuna rubalja.

Sve aktivnosti ovih aktivista možete pratiti na njihovom službenom kanalu na YouTubeu