VIZIJA JE JASNA

Daimler će testirati autonomne kamione već ove godine

29.07.2015 u 15:48

Bionic
Reading

Član izvršnog odbora njemačkog proizvođača vozila Daimler, Wolfgang Bernhard je za njemačke novine izjavio kako će već ove godine početi ozbiljno testirati samovozeće kamione, a očekuje se kako će se dozvola za to ishoditi u svega nekoliko tjedana

Time bi se Daimler pridružio ostalim divovima industrije koji naveliko planiraju barem poluautomatska rješenja za prijevoz robe. Nakon što stignu prve dozvole, testiranje će početi odmah, dok se proizvodnja prvih vozila očekuje za dvije do tri godine.

'Vodimo u tehnologijama i znamo što nam je činiti', rekao je Bernhard, dodavši kako je svjestan toga da su Apple, Google i drugi divovi u vezanom segmentu itekako prisutni. Pri tom je izjavio i kako Daimler nisu impresionirali pokušaji Applea da ugrabi njihove zaposlenike i rade na poslovima vezanim uz razvoj autonomnih vozila.


Reuters prenosi i informaciju tehnoloških grupa i planove automobilskih divova da tehnologija potrebna za potpuno autonomnu vožnju može biti gotova do 2020. godine. Usprkos tome, i autonomna vozila će, barem za početak, morati imati mogućnost ručne kontrole.