RIVET

U kakvoj je to mrcini kapetan Kirk putovao Amerikom?

04.07.2015 u 13:47

Bionic
Reading

William Shatner krenuo je na put od Chicaga do Los Angelesa vozeći Rivet, motocikl futurističkog izgleda, ne bi li prikupio sredstva za pomoć udruzi American Legion Riders koja se bavi humanitarnim radom

Legendarni glumac William Shatner, vjerojatno najpoznatiji po tome što je dugi niz godina glumio kapetana Jamesa T. Kirka u 'Zvjezdanim stazama', udružio je snage s tvrtkom American Wrench, pa su zajedno osmislili nesvakidašnji, zasad jedinstveni motocikl koji izgleda kao da je izašao iz kakvog cyberpunk filma.

Pogoni ga računalno upravljan motor V8, s više od 500 konjskih snaga. Aluminijska karoserija nadahnuta je bombarderom B-17, a koristi i nesvakidašnji upravljački mehanizam.

Na put je krenuo 23. lipnja iz radionice American Wrencha u blizini Chicaga. Tijekom osmodnevnog putovanja posjetio je više američkih gradova (St. Louis, Kansas City, Oklahoma City, Amarillo, Albuquerque, Flagstaff), prateći legendarni Route 66 većim dijelom puta.


Pratio ga je tim proizvođača i članovi American Legion Riders. Konačno odredište, nakon prijeđenih 2.400 milja (više od 3.800 kilometara), bio je Las Vegas.

Uz Shatnera, na razvoju Riveta je radio Kevin Sirotek, vlasnik American Wrencha, koji u svojoj tvrtci radi i kao dizajner. Kako sam kaže, htjeli su napraviti vozilo koje 'spaja iskustvo vožnje motora, nabrijanog auta i letenja'.

Pogledajte: