AGRESIVNIJI KARAKTER

Prerađeni BMW i3 i i8 postali su još poželjniji

29.05.2015 u 15:03

Bionic
Reading

BMW je svojim modelima i3 i i8 pokazao kako ne namjeravaju čekati popularizaciju industrije električnih automobila - žele biti predvodnici i u tom svijetu, što se na početku priče smatralo neobičnim. Ipak, ovi hibridni i električni modeli su se pokazali punim pogotkom, a da se iz njih može izvući još kakav 'sportski' dašak pobrinuli su se u IND Distributionu vlastitim preradama

'Mališan', BMW i3, dobio je puni paket prerade koji je ovaj obiteljski gradski uradak na četiri kotača pretvorio u pravu 'malu pilu'. Detalji u boji, spuštanje vozila, HRE 303M kotači posebno napravljeni za i3, sve ovo je doprinijelo nešto boljem izgledu - i upravljivosti, tvrde autori prerade.

Za već agresivni i futuristički i8 nije bilo potrebno toliko truda, iako nosi sličnu temu po pitanju boje. 'Nakon svega treba imati na umu da i3 i i8 nisu Priusi...', piše Stance Works. Električni i hibridni automobili itekako mogu biti zabavni za vožnju, a cijela industrija se okreće u tom pravcu kako fosilna goriva (nužno) polako padaju u zaborav.


No, ovo nikako ne znači da je Prius loš automobil - u Toyoti su sasvim sigurno imali jasn(ij)u viziju budućnosti kojom su bez sumnje utjecali na sve ostale proizvođače. BMW je u toj priči tek dodao dašak svog duha...poseban začin kojim skupocjeni i8 pruža sulude performanse (prema Road & Track od 0-100 ubrzava za 3,8 sekundi, a prosječna potrošnja je oko 3,5 litara/100km).

Fotografije IND Distribution prerade i3 i i8 te dodatne informacije o njima je moguće vidjeti na Stance Works