TATRA T815

The War Rig iz Mad Maxa nastao je od češkog vojnog vozila

25.05.2015 u 13:01

  • +5

Automobili i vozila iz filma Mad Max Fury Roads

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Franšiza Mad Max Georgea Millera nedavno je dobila i četvrti film. Pored izvrsnih kritika, Mad Max: Fury Road poseban je po tom što koristi mnoštvo prerađenih vozila svih vrsta. Stoga možda i ne čudi da je za The War Rig kojim upravlja Imperator Furiosa (Charlize Theron) zapravo poslužilo češko vojno vozilo

Već ranije je bilo riječi o tome koliko truda je zapravo uloženo u kreaciju vozila za ovaj filmski uradak, no možda se stvarni trud može primijetiti tek kada se pogleda u izvorna vozila.

Tatra T815, vozilo s pogonom na sve kotače doživjelo je rezanja, nadomještanja dijelova...i nadogradnju motora. Naime, nakon što je konstrukcija bila dovršena, motor ovog češkog vozila se pokazao nedovoljno snažnim te je zamijenjen s motorom od 600 konjskih snaga uz zračno hlađenje. U filmu se na gotovom vozilu poznatom kao The War Rig daju vidjeti i dva Holley superpunjača, no u stvarnosti oni su služili tek za ukras.

Za potrebe filma valjalo je napraviti tri War Rig vozila, a kako izgleda u filmu te od čega je nastalo moguće je vidjeti u galeriji.