NA PRAVOM PUTU

Stiže Mazda 6 kupe kao konkurencija BMW-u serije 4

29.10.2014 u 13:44

Mazda Shinari

Izvor: Promo fotografije / Autor: mazda

Bionic
Reading

Nije teško zaljubiti se u Mazdu. Japanski proizvođač izrađuje iznimno kvalitetne, estetski upečatljive automobile koji se odlično voze i za čiju kupovinu nije potrebno prodati bubreg

Da stvar bude bolja, Mazda je možda daleko od najvećih proizvođača automobila na svijetu, no to je ne sprečava da popuni paletu svojih proizvoda i zadovolji svačije ukuse.

Sve je tu, od gradskih mališana i prostranih limuzina do praktičnih crossovera i perolakih roadstera, a uskoro i veoma seksi kupea koji bi na tržištu trebao parirati BMW-u serije 4.

Ukoliko Autoexpress ne griješi, Japanci bi nam 2016. trebali predstaviti Mazdu 6 Coupe.

Automobil bi bio zasnovan na platformi šestice, no s kudikamo drugačijim gabaritima. Niža, šira, s još manjim odstojanjem od tla te zakošenom krovnom linijom, šestica kupe trebala bi privlačiti poglede gdje god se pojavi.

Kupe bi mogao nalikovati konceptu Shinari, no s parom vrata manje, a budući da je u planu za 2016. MPS varijanta dvojke, trojke i šestice, vjerojatno je da ćemo prije nego kasnije dočekati i sportsko izdanje kupea s pogonom na sva četiri kotača i više od 300 KS.

Sve ovo zvuči predobro, a uz malo sreće možda bude i istinito.