PANAMERA PRIJE PANAMERE

Porsche napokon skida veo s tajnih projekata

16.09.2014 u 12:34

Bionic
Reading

Za razliku od konceptnih modela, prototipni automobili na korak su do proizvodnje, no ponekad je taj jedan korak toliko nedostižan da ga proizvođači nikad ne naprave

Kao zaljubljenike u automobile uvijek nas je zanimalo što proizvođači kuhaju daleko od očiju javnosti.

Iako sumnjamo da im danas, zbog interneta i znatiželjnika s kamerom u mobitelu iza svakog ugla polazi za rukom na isti način sakriti tajne projekte - bez službene potvrde i oni s najviše informacija u konačnici mogu samo spekulirati.

Sedamdesete, 80-e i 90-e godine prošlog stoljeća zato su bile zlatne godine. Da i u to vrijeme nije bilo kojekakvih financijskih i drugih kriza, tko zna kakve bismo sve bombončiće mogli danas pronaći na tržištu rabljenih.

Ako ste ljubitelj Porschea, umjesto na internetske oglasnike, bolje bi vam bilo da se na jedan vikend od 17. rujna 2014. do 11. siječnja 2015. zaputite u Stuttgart gdje će u Porscheovu muzeju biti izloženi tajnoviti projekti koji nikad nisu ugledali svjetlost serijske proizvodnje.

'Projekt: Geheim!' čini čak 14 automobila od kojih nam je neke Porsche već odlučio pokazati na službenim stranicama.

Bit će tu svega, od Boxstera prije Boxstera - Porschea 984 iz 1984. do Panamere prije Panamere - modela 989 iz 1991. i laboratorija na kotačima konceptnog 995 koji se još 1978. koristio automatskim mjenjačem s dvije spojke i trocilindričnim V8 s mogućnošću deaktivacije cilindara.

Moramo priznati da s nestrpljenjem iščekujemo kompletan popis automobila.