NEMAR NA KVADRAT

Vozačica BMW-a oštetila Seinfeldov rijetki Porsche 911 RSR

22.08.2014 u 15:41

Bionic
Reading

Porsche 911 RSR iz 1973. trkaća je izvedba, po mišljenju mnogih, ponajboljeg Porschea svih vremena - Carrere 2.7 RS poznatije kao ‘pačji rep’. U pitanju je svojevrsni mitski konj jednorog. Nijemci su ih, naime, izradili svega 49 s 2.8 litrenim bokserom koji razvija 300 KS pri 8.000 okretaja u minuti

Postoji dobar razlog zašto najekskluzivniji i najegzotičniji klasični automobili ne paradiraju naokolo, već čame u kakvoj termo-izoliranoj garaži pod umjetnim svjetlom. Prije svega nekoliko dana Jerry Seinfled iz prve ruke imao je priliku naučiti zašto je tome tako.

Poznati komičar uživao je u Hamptonsu na kavi kad se nemarna vozačica BMW-a pokušala parkirati ispred njegova Porschea 911 RSR. Umjesto da pažljivo izvede manevar bočnog parkiranja, sredovječna žena dala je gas i punom brzinom se zabila u Porsche, teško ga pritom oštetivši.

'Čuli smo zvuk savijanja metala, rijetkog, klasičnog, skupocjenog, starog metala, s druge strane ceste. Bio je to zvuk od kojeg pozli svakom automobilskom entuzijastu', rekao je Seinfeld The New York Postu priznavši da je u tom trenutku izgubio kontrolu nad sobom.

‘Naravno da je umjesto ‘moj Bože, oprostite’ rekla ‘pa, nisam ga mogla vidjeti’' izjadao se voditelj popularne emisije 'Comedians in Cars Getting Coffee' i poznati automobilski entuzijast, istaknuvši da je odbio ponudu da mu njeno osiguranje nadoknadi štetu.

‘Nisam mogao podnijeti ideju da u mojem životu bude jednu sekundu duže’, rekao je Seinfeld ustvrdivši da će u budućnosti biti mnogo oprezniji.