BRUTALNA JURILICA

Počnite sliniti, ovo je McLaren P1 GTR

20.08.2014 u 07:18

Bionic
Reading

McLaren je svoj hibrid P1 predstavio javnosti još 2012. na sajmu automobila u Parizu. Sada je došao red njegovu brutalniju, spartanskiju verziju, koja već samim izgledom obara s nogu

Kako bi proslavili 20. godišnjicu pobjede u utrci 24 sata Le Mansa 1995, u McLarenu su odlučili predstaviti koncept GTR verzije svog automobila P1. Prije koji dan na humanitarnom događanju Pebble Beach Concours d’Elegance u Kaliforniji službeno je predstavljen McLaren P1 GTR. Serijska verzija vozila trebala bi biti predstavljena u svibnju sljedeće godine u dvadesetak primjeraka, u kojima će moći uživati isključivo postojeći vlasnici modela P1.

Zainteresirani će za ovu mrcinu morati izdvojiti oko tri milijuna dolara, no s obzirom na to da P1 GTR neće biti homologiran za cestovnu upotrebu, bit će ga moguće voziti isključivo po trkaćim stazama.

Uživajte u galeriji.

Dok ne dočekamo samo ćemo napomenuti da će P1 GTR doći s 1.000 konjskih snaga, boljom aerodinamikom te izuzetno laganim električnim motorom, uz dodatak 3,8 - litarskog twin turbo V8 benzinskog motora.

Za sada nam ne preostaje ništa drugo nego uživati u fotogaleriji McLarena P1 GTR.