USPJEH AKTIVISTA!

Razbijen šokantan lanac trgovine psima u Kini

13.08.2014 u 10:58

Bionic
Reading

Prijatelji životinja iz Kine uspješno su okončali akciju u sklopu koje je spašeno oko 2.500 pasa, poslanih na put u klaonicu

Kineski aktivisti tijekom vikenda organizirali su jednu od najvećih akcija spašavanja životinja kada su uspješno presreli i oko 160 kilometara od Pekinga zaustavili čak pet kamiona kojima su psi bili prevoženi na put u klaonicu. Organizacija naziva ‘Care for Stray Animals Center’ tijekom nedjelje spazila je kamion s oko 500 pasa. Organizirali su se preko društvenih mreža, odlučili ga slijediti te na istoj ruti pronašli još četiri kamiona punih pasa.

Zaustavljeni kamioni bili su nakrcani psima lutalicama, no i značajnom količinom ukradenih čistokrvnih pasa. Odredište vozila bila je klaonica te pogon za preradu mesa.

Policija koja je izašla na mjesto događaja utvrdila je da vozači kamiona nemaju odgovarajuću papirologiju za pse koje prevoze, a inicijalna istraga pokazala je da se radi o ilegalnoj trgovini psima. Policija je pse željela vratiti na početno odredište, no aktivisti su bili odlučni te su preuzeli pse.

Dobar dio njih uspješno je vraćen vlasnicima, kojima su ranije ukradeni, a psi pronađeni lutalice smješteni su u prostore udruge ‘Care for Stray Animals Center’.

Kinezi inače pse uzgajaju za jelo na posebno prilagođenim farmama, a njihovo meso nazivaju ‘mirisnim mesom’ te ga smatraju specijalitetom. Grozno.