ZA ŽIVOTINJE

Prehodat će 270 kilometara od Osijeka do Zagreba

10.04.2014 u 14:44

Bionic
Reading

Zagovaratelj prava životinja Vedran Romac prehodat će 270 kilometara od Osijeka do Zagreba i zatim održati predavanje pod nazivom 'Ljuska jajeta' na uskrsni ponedjeljak

Dipl. soc. radnik Vedran Romac, zagovaratelj prava životinja i predavač, autor ciklusa predavanja pod nazivom 'Priče iz tanjura', želi na specifičan način skrenuti pozornost javnosti na temu još jednog svog predavanja. Jedno od njih, pod nazivom 'Ljuska jajeta', održat će na uskrsni ponedjeljak 21. travnja u 18 sati u hotelu The Regent Esplanade Zagreb, Mihanovićeva 1. Kako bi održao to predavanje, Vedran Romac kreće pješice na put dug 270 kilometara.


Svoje hodanje Romac započinje u ponedjeljak 14. travnja u 11 sati iz Skloništa za napuštene životinje u Nemetinu pokraj Osijeka kako bi na sam Uskrs 20. travnja u 19 sati dopješačio na Trg bana Jelačića u Zagrebu te sutradan održao predavanje. Osijek je odabrao kao središte slavonske navike jedenja mesa, a Udrugu Pobjede i njihovo sklonište kao pozitivnu nit dobrog odnosa prema životinjama i širenja 'hrane za mir'.

Romac nije sportaš ni planinar, već predavač koji želi, za njega vrlo napornim hodanjem i dugim putem, potaknuti građane da čuju njegovu poruku mira i suosjećanja. Iako ni sam ne zna hoće li uspjeti propješačiti tih 270 kilometara u tjedan dana i što ga sve čeka na putu od Osijeka do Zagreba, spreman je hodati za svinje, krave, kokoši i sve ostale životinje koje ne mogu govoriti za sebe, ali i za sve ljude koji žele čuti poruku koja im može promijeniti pogled na svijet, pa i smisao postojanja.

Vedran Romac


'Ako je ljuska jajeta slomljena iznutra – život počinje. Ako je ljuska jajeta slomljena izvana – život prestaje', izjavljuje Vedran Romac.

Vedran Romac prolazit će kroz sljedeća mjesta i gradove: Nemetin, Osijek, Višnjevac, Josipovac, Petrijevci, Valpovo, Belišće, Črnkovci, Donji Miholjac, Viljevo, Čađavica, Slatina, Cabuna, Suhopolje, Čemernica, Virovitica, Korija, Špišić Bukovica, Sedlarica, Otrovanec, Velika Črešnjevica, Bulinac, Severin, Patkovac, Presa, Bjelovar, Rovišće, Markovac Križevački, Kuštani, Sveti Ivan Žabno, Cugovec, Gradečki Pavlovec, Vrbovec, Martinska Ves, Luka, Greda, Lonjica, Brckovljani, Gornje Dvorišće, Božjakovina, Dugo Selo, Sesvete i Zagreb te će s domaćinima koji će mu pružiti prenoćište i okrepu stvarati priče.