PROFESORICA ELLE

Pitbul pomaže djeci da nauče čitati

27.10.2013 u 09:27

Bionic
Reading

Elle je ženka pitbula koja ponosno nosi titulu američkog psa-heroja 2013. zahvaljujući svom radu s djecom

Zvijezda programa 'Tail wagging tales' (priče o repu koji maše) je Elle – ženka pitbula koja pomaže djeci Sjeverne Caroline da nauče čitati te da zavole knjige. Osim što djeca od Elle dobivaju interes za čitanje, pitbul im također pomaže i da prebrode strah od pasa.

Petogodišnja ženka pitbula potpuna je suprotnost glasinama o agresivnim psima. Uobičajena scena u osnovnim školama Sjeverne Caroline je Elle koja uživa u maženju djece dok uče čitati.

Njena vlasnica Leah Brewer započela je program 'Tail wagging tales' kako bi pojačala želju za čitanjem kod djece te im dala samopouzdanje. Djeca uglavnom čitaju Elle koja uvijek strpljivo sluša, bez obzira koliko je već puta čula istu priču.


Elle je nedavno dobila titulu američkog psa-heroja 2013. od Američkog humanog društva. Pobijedila je ništa manje zaslužne pse poput Carolsa koji je pomagao s otkrivanjem eksplozivnih naprava u Afganistanu i Iraku te Johna D koji svojim njuhom navodno može otkriti rak kod pacijenata.

'Cijela ideja je nagraditi i proslaviti pse koji uistinu ljudima pomažu', rekao je doktor Robin Ganzert, predsjednik Američkog humanog društva.

Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih ljubimaca, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.