SPAS U ZADNJI ČAS

Nevjerojatni trenuci životinjske hrabrosti

23.10.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Životinje u divljini uvijek su u opasnosti od drugih grabežljivaca, no čak i blizu civilizacije zna im se dogoditi nezgoda - bilo da se radi o padu u vodu ili o prelasku ceste. Srećom po njih, uvijek postoje druge životinje koje će im u trenutku kad im to najviše treba priskočiti u pomoć

Bitka kod Krugera – Malog bizona spasilo njegovo krdo

Neke životinje su drugim životinjama hrana i tu nema pomoći.

Primjer neumoljivog prirodnog poretka su lavovi i bizoni, no ponekad čak i zvijeri s oštrim zubima ostanu gladne. Većina dokumentarnih filmova ne prikazuje što se dogodi kad lavovi ulove malog bizona s dobrim razlogom, no u ovom slučaju isplati se pogledati nastavak.

Mali bizon ne samo da je preživio napad lavova, već i krokodila. Njegova majka i krdo kojem pripadaju pokazali su da biljojedi čuvaju svoje.


Pas spasio psa s autoceste

Na svu sreću, pas u Čileu koji je doživio prometnu nezgodu, imao je dovoljno dobrog prijatelja koji mu je priskočio u pomoć.

Oba psa su na kraju preživjela.


Slonovi spasili mladunče koje se utapalo

Slonići nisu vični plivanju od malih nogu. No nakon što pogledate ovu snimku shvatit ćete da vjerojatno nije ni toliko bitno da su dobri plivači.

Cijelo krdo slonova spasilo je mladunca koji se utapao, jer je zapeo u blatu. Dodat ćemo kako su bili uspješni i slonić je preživio.


Svinja spasila malu kozu

Da nisu sve životinje zainteresirane samo za svoju vrstu, zorno prikazuje ovaj primjer. Altruistična svinja spasila je malu kozu koja se našla u nevolji.

Svinja je uskočila u vodu i pogurala je prema kopnu. Nema sumnje da će u nekom od sljedećih animiranih filmova dva najbolja prijatelja biti koza i svinja.


Lavica spašava čovjeka od lava

Nemamo pojma zašto bi lavica spasila čovjeka od lava, ali možemo uvijek pogađati da se radilo o bračnoj razmirici. Budući da se cijeli događaj zbio u kavezu, pretpostavljamo da je lavica razvila privrženost prema svojem čuvaru i spasila ga od divljeg mužjaka.

Jedno je sigurno – nije se za šaliti s ljutim lavom.


Labrador spašava drugog psa iz podivljale rijeke

Pas na snimci očito nije namjeravao otići na kratku vožnju čamcem niz rijeku, već se slučajno našao na krivom mjestu u krivo vrijeme. Srećom, neki psi stvarno vole plivati, a usto su i herojski raspoloženi.

Labrador je spremno skočio u vodu kad je vidio psa u nevolji i uspješno dovukao do obale – i psa i čamac!


Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih ljubimaca, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.