ZA DUBOKE DŽEPOVE

Novi luksuz za ljubimce - prva klasa aviona

30.08.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Do sada su kućni ljubimci mogli letjeti u posebnom dijelu aviona, no jedna je privatna kompanija priuštila vlasnicima i njihovim psima da se voze zajedno

Jedinstvenu uslugu nudi britanska privatna aviokompanija Victor, no mogućnost da vaš pas dijeli sjedalo u prvoj klasi s vama nije jeftina. Sjedalo na dvosatnom letu iz Londona do Palma de Mallorce vlasnike ljubimaca stoji 1.250 funti.Novinar Daily Maila bio je na takvom promotivnom letu i zabilježio da je šnaucer Dylan bio oduševljen letom. 'Gledao je kroz prozor, a oduševili su ga oblaci nekoliko stotina metara niže. Uživao je i u slijetanju', navodi novinar.

'Kako možete imati dobar odmor s obitelji ako s vama ne može ići vaš pas?', pita se Dylanova vlasnica. 'Ranije smo ga ostavljali u kavezima, ali to je bila strašna trauma za oboje. Srce mi se paralo dok sam ga gledala u kavezu na pisti dok čeka da ga stave u spremište za prtljagu.'

Naravno, neki psi već dugo uživaju u ovakvom luksuzu. Paris Hilton, nasljednica hotelskog carstva, svoje jorkširske terijere vodi na izlete u svojim privatnim avionima.

Victor je prva tvrtka koja je omogućila vlasnicima pasa da svoje ljubimce smjeste na sjedalo.

'Sretan pas čini sretnog vlasnika', kaže Clive Jackson, osnivač Victora, koji svoju uslugu službeno lansira ovog tjedna.

'Shvatio sam da puno ljudi nije odlazilo na ljetovanje jer nisu mogli povesti pse sa sobom. Mi smo im otvorili vrata.'

Na komercijalnim letovima u kabini s putnicima nisu dopuštene mačke i psi, a troškovi leta u kavezu u teretnom dijelu aviona su poprilični. Lowcost kompanije EasyJet i Ryanair ne dopuštaju let psima ili mačkama ni kao teret.