BIZARNI TALENT

Alžirac s guštom jede žarulje i čavle

17.02.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Alžirac koji tvrdi da može pojesti bilo što demonstrirao je svoje sposobnosti pred kamerama sažvakavši gomilu novinskog papira i piljevine, nekoliko čavala, svijeća i žarulja. U svojoj je zemlji osvojio već nekoliko priznanja, a cilj mu je ući u 'Guinnessovu knjigu rekorda'

Salim Haini, zvan i El Akoul (Izjelica), svoj je probavni talent otkrio prije osam godina, za vrijeme mjeseca ramazana, kad je shvatio da enormne količine hrane koje bi pojeo nakon sutona nisu bile ni blizu dovoljne da zadovolje njegov apetit.

Salim Haini u trgovačkom centru demonstrira svoj talent

'Znao sam pojesti dvije bačve maslinovog ulja, 40 štruca kruha, 75 zdjelica juhe... Jednom sam pojeo cijelo pečeno janje od 35 kilograma', rekao je Haini za Reuters. Mladi je Alžirac nezaposlen pa mu dan često prođe bez normalnog obroka. Zbog toga su mu prijatelji i rođaci iz rodnog grada Ain Defla savjetovali da unovči svoj apetit i počne se natjecati.

Haini se želi upisati u 'Guinnessovu knjigu' kao prvi Arap koji može pojesti sve. No konkurencija je jaka. Rekord najčudnije ishrane na svijetu drži Francuz Michel Lotito koji je tijekom nekoliko godina pojeo 128 bicikala, 15 kolica iz supermarketa, šest lustera, dva kreveta i jedan par skija. Lotito navodno nije imao nikakvih zdravstvenih posljedica od bizarne prehrane, ali su mu zato jednom naškodile banane i jaja.

Jaja su pak Hainijevo najdraže jelo. Jednom ih je prilikom pojeo 1.500 komada u manje od tri sata. U trgovačkom centru u gradu Alžiru okupilo se nekoliko desetaka znatiželjnika kako bi vidjeli 25-godišnjeg svejeda kako jede žarulje, novine, svijeće i čavle.

Opak, nisu svi bili impresionirani. Jedna je djevojčica iz publike zapitala: 'Zašto nije pojeo cijelu žarulju?'