MILIJUNI KLIKOVA NA YOUTUBEU

Mačak Maru popularniji od Christine Aguilere

30.11.2010 u 19:24

Bionic
Reading

Ako su vas ikad veselili videoklipovi sa smiješnim životinjama, onda ste sigurno upoznali i Marua, škotskog klapavog mačka koji osim svojeg japanskog vlasnika svakodnevno oduševljava i milijune internetskih korisnika

Najgledaniji Maruov video

Vlasnik Japanac, poznat samo pod online nadimkom 'mugumogu', u posljednje je dvije godine uploadao pedesetak videa s Maruom u glavnoj ulozi i svaki u prosjeku ima oko milijun klikova. Najgledaniji je jedan od prvih u kojem se Maru uporno po parketu pokušava otklizati u minijaturnu kutiju, a u dvije je godine prikupio gotovo devet milijuna klikova

Tako je Maru postao gledaniji primjerice od 'Burlesque' Christine Aguilere, a nema ni blizu tako dobre bokove i dekolte.

No popularnost je neobičan mačak stekao zbog svoje nesposobnosti da se odupre neodoljivom pjevu kartonskih kutija. Naravno, vlasnik očito ima dovoljno vremena da snima svog blesavog mačka i stavlja ga na internet.

Ne smijemo zaboraviti da je zahvaljujući YouTubeu Maru postao i prvi mačak koji ima svoj blog, dvije knjige i DVD koji su barem u Japanu totalni hit, no zahvaljujući dvojezičnom izdanju (japanski i engleski), Maruove nepodopštine u slici prodaju se solidno i u SAD-u. O njemu su pisale novine, od japanskih lokalnih do New York Timesa.

Kako bi mu pružio što više zabave i što više izazova, vlasnik pred Marua postavlja stalno nove kutije, i to različitih veličina i dubine. Eksperimenti ponekad postaju jako bizarni, ali Maru će svladati svaku prepreku.

Jedan od posljednjih, eksperimenti s kutijama različitih veličina


Borba s velikom kutijom