Funtime BAREM NA AUKCIJI

James Bond pobijedio Dartha Vadera i Supermena

  • Autor: tportal.hr
  • 27.11.2010 10:19:07
  • 27.11.2010 8:00:00

Pištolj Walther PPK kojim se Sean Connery koristio glumeći Jamesa Bonda u filmu 'Iz Rusije s ljubavlju' postigao je najveću cijenu na aukciji memorabilija u Londonu gdje su se nudili i predmeti iz 'Ratova zvijezda' i 'Supermena'

Pištolj Walther PPK koji je korišten na promo materijalima za film o Jamesu Bondu iz 1963. prodan je u aukcijskoj kući Christie za nevjerojatnih 277.250 funti iako mu je početna cijena iznosila tek 20.000 funti.

Radi se zapravo o zračnom pištolju koji je korišten samo za potrebe snimanja fotografija jer se automatski pištolj Walther PPK nije pojavio na vrijeme. Srećom, fotograf je bio ljubitelj oružja koji redovito odlazi u streljanu pa je imao pištolj sa sobom. Slavna fotografija korištena je u promotivne svrhe u sljedeća tri filma o slavnom tajnom agentu.

Rijetki kostim Dartha Vadera, međutim, nije prošao dobro na aukciji iako se očekivalo da bi mogao postići cijenu od 230.00 funti, pa je prodan za 150.000 funti. Što i nije zapravo loše u odnosu na crvene hlačice koje je Christopher Reeve nosio u 'Supermenu 3' koje uopće nisu pronašle kupca.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više