BLISTAV OSMIJEH

Četrnaestogodišnjak svira ukulele zubima

26.11.2010 u 11:38

Bionic
Reading

Suita Vealia iz Otare na Novom Zelandu ne samo da odlično svira malu havajsku gitaru ukulele, već na njoj može muzicirati zubima

Četrnaestogodišnji Suita Vealia iz Otare na Novom Zelandu nedavno je pobijedio na natjecanju u sviranju ukulelea, Ukequestu, kad je sucima demonstrirao svoju sposobnost sviranja zubima. Pobijedio je odsviravši pjesmu Pokerekare Ana

Nije čudno to što je mladi Suita pobijedio na natjecanju s obzirom da ga već pet godina podučava legendarni svirač Sione Aleki, koji je također poznat po sviranju zubima. Iako majstor minijaturne gitare tvrdi da tehnika sviranja zubima nije pretjerano komplicirana, ljudi još uvijek ostaju šokirani kada je vide na djelu.

'Prilično je lagano. Gornjim zubima svirate na dvije žice, a donjima na druge dvije', kaže Sione Aleki.

Četrnaestogodišnji Suita ne zna čitati note, već svira po sluhu. Većinu vremena provodi na YouTubeu u potrazi za novim melodijama koje bi htio odsvirati.

Mladi Suita svaki dan vježba s ocem Paulom 30 minuta, a i zajedno će izvesti pobjedničku pjesmu  na novozelandskom festivalu ukulelea u Hendersonu, uz pratnju 2.000 školaraca iz orkestra Kiwileles.