PROPALA PLJAČKA

Lopovima ukrao kombi za bijeg

16.02.2009 u 14:50

Bionic
Reading

Premda je kasnije shvatio da to možda nije najpametnija stvar koju je napravio, 32-godišnjak je nadmudrio lopove koji su mu pljačkali kuću tako što im je ukrao kombi i njime pobjegao. Kako pljačkaši više nisu imali prijevozno sredstvo, ukradene su stvari ostavili ispred kuće i pobjegli

Patrick Rosario, računalni progamer, nedavno je dobio otkaz u tvrtki, pa se u utorak poslijepodne u garaži bavio svojim automobilom. Žena mu je bila na poslu, a dvogodišnji sin u vrtiću.

Iz prizemlja kuće začuo je lupanje i, provirivši kroz vrata, ondje je ugledao dva nepoznata muškarca kako spremaju elektroničke uređaje iz dnevne sobe. Pobjegao je kroz garažu van, sakrio se iza ugla i nazvao policiju.

Tada je uočio parkirani bijeli kombi ispred svoje kuće, motor je bio upaljen, ključevi su bili unutra, a vrata otključana. Očito je da je kombi trebao poslužiti kao sredstvo bijega lopovima. Rosario je čak policajcu na telefon rekao da će ga ukrasti i, premda mu je ovaj savjetovao da to ne radi, Rosario se odvezao dvije ulice dalje kod prijatelja i pričekao policiju.

U međuvremenu susjedi su vidjeli kako pljačkaši iznose plijen, ali kad su zapanjeni shvatili da im nema kombija, ostavili su televizor, laptop, igraće konzole i ženinu kutiju s nakitom pred vratima i pobjegli.

Policija još nije pronašla lopove, a Rosario je rekao da je svjestan sreće koju je imao, da su ga provalnici isto tako mogli uhvatiti dok se odmarao u sobi sa svojim sinom. Zato je odmah zamijenio vrata boljima i ugradio novi alarmni sustav.