GAMEREPORT

X-Blades - blizankinja Lare Croft

16.02.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Jedan od glavnih motiva ove igre je seksipil. Naime, glavna junakinja nosi usko pripijene tangice

Dok čekamo službeni dolazak obećavajućih hitova poput F.E.A.R.-a 2, Killzonea 2 (za koje, budite sigurni, da će biti recenzirani u narednim Gamereportovima), moramo se zadovoljiti i nešto manje razvikanim igrama. A jedna od nešto manje razvikanih igara je i ruski X-Blades. To što igra dolazi iz ove istočne zemlje nešto i znači. Točnije, X-Blades ima jako dopadljivu i ultra brzu grafiku koja će letjeti i na slabim PC računalima. Evo kurioziteta: igra zahtijeva tek 512 MEGABAJTA RAM-a.

Pogledajte Gamereport!

X-Blades zapravo je Tomb Raider u malom. Njegov razvojni tim svakako nije imao dovoljno novca da razvije punokrvnu Laru Croft, no zato je napravio jedan simpatični pandan. Glavna junakinja zove se Ayumi, a riječ je o zgodnoj mladoj djevojci koja nosi tange. Uske tange. Jako uske tange! Točno, iskorištavanje seksualnosti u igrama otišlo je na novu razinu, Ah, još se sjećamo tih vremena kada su nam bile kontroverzne hlačice Lare Croft. No dobro, što još Ayumi radi? Kolje se sa skoro neograničenim hordama fantazijskih neprijatelja. Prava princeza iz Perzije! Pritom koristi svoje dvostruke mačeve na čijim se vrhovima nalaze cijevi pištolja. Tu je i neizostavna magija koja je ujedno najodgovornija za proizvođenje impresivnih grafičkih efekata.

Sve je to kul, no strašno nas smeta to što se cijela igra temelji na respawnanju. Yep, gamad se množi. Gamad se teleportira. Gamad se stalno iznova obnavlja oko vas. A tek kad ih pobijete apsolutno sve, možete u sljedeći nivo. Ovakav princip igara možda je mogao proći u doba Commodorea 64 ili Serious Sama, no danas je totalno zastario. I zastranio. Ipak, po X-Bladesu ne treba previše pljuvati. Naime, ovo je jedna mala i nepretenciozna arkadica koja ispunjava svoju glavnu svrhu - zabavlja i ispunjava prazninu do onih pravih igraćih hitova. Hitova čije ćete recenzije gledati u narednim Gamereportovima.