Funtime MINIJATURNA NEMAN

Rođena crvenouha kornjača s dvije glave

  • Autor: tportal.hr
  • 9.11.2010 11:55:02
  • 9.11.2010 10:21:00

Najčešći je kućni ljubimac među gmazovima crvenouha kornjača, no ovakvu kakva se rodila u kineskom parku za životinje malo tko ima

U parku za životinje Xiaoyaojin u Hefeiju, glavnom gradu kineske provincije Anhui, na svijet je došla dvoglava crvenouha kornjača. Neobična minijaturna neman izlegla se nakon umjetne oplodnje jaja.

Crvenouhe kornjače, inače poluvodene kornjače porijeklom iz SAD-a, jedni su od najčešćih kućnih ljubimaca među gmazovima. Premda nisu pretjerano zahtjevne, vlasnik im svakako treba osigurati barem osnovne uvjete slične onima u prirodi. U terariju moraju imati suho područje, ali i vodu čija se temperatura ne smije spuštati ispod 23 stupnja Celzijeva. Ako se to desi, smanjuje im se aktivnost, gube apetit, a naposljetku mogu i uginuti. Tako niska temperatura kod njih izaziva stanje poluhibernacije.

Budući da ovo nije prvi slučaj dvoglave crvenouhe kornjače, stručnjaci smatraju da se ne radi o problemu uvjetovanom okolinom, već o prirodnom fenomenu kojemu još nisu otkrili uzrok.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više