Funtime SVI BI ČAROBNU SOVU

Harry Potter kriv za pad populacije sova u Indiji

Planetarna popularnost fikcijskog čarobnjaka Harryja Pottera potaknula je nezakonitu trgovinu sovama i ugrozila njihovu populaciju u Indiji, upozorio je ministar za okoliš Jairam Ramesh, a na porast ilegalne trgvoine sova upozorila je u zasebnu izvješću i skupina za očuvanje okoliša

'Čudna fascinacija' sovama zahvatila je bogatije slojeve Indije koji djeci daruju sove po uzoru na Hedwigu, sovu-pismonošu književnog i filmskog lika Pottera, prenijela je u srijedu novinska agencija IANS.

Bizaran zahtjev zaprimio je i ornitolog Abrar Ahmed koji se iskreno zaprepastio kada ga je supruga njegova prijatelja zamolila da nabavi sovu bijele boje za tematsku rođendansku proslavu njezina sina.

Ipak skupine priznaju da sva krivnja za istrebljenje sova ne leži na Potteru jer ljudi sove ritualno žrtvu u kultu crne magije i medicinske svrhe. Za Diwali, hinudski festival svjetla koji počinje u petak raste prodaja sova jer se smatra da njihov sveti pogled ('darshan') i njihovo žrtvovanje donosi obilje domaćinstvu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više