ODURAN HOBI

Knjižničar 26 godina skupljao mucice iz pupka

25.10.2010 u 12:38

Bionic
Reading

Australski knjižničar Graham Barker prešao je 22,1 gram mucica otkad se prvi put počeo baviti svojim bizarnim hobijem te je tako dospio u Guinnessovu knjigu rekorda

Graham Barker bio je jednostavno znatiželjan kad je počeo skupljati vlastite mucice iz pupka 1984. godine. 'Jedne večeri, kad nisam imao što raditi, opazio sam mucicu u pupku i postao znatiželjan koliko zapravo osoba može proizvesti mucica. Shvatio sam da je jedini način da to saznam da ih počnem prikupljati', rekao je 45-godišnji Australac.

Debelo donje rublje proizvodi najviše mucica koje se skupljaju u pupku, jedan je od prvih zaključaka do kojih je došao, a svoje je blago podijelio po bojama u staklenke.

Knjižničar iz Pertha prodao je tri staklenke muzeju za neotkrivenu svotu. 'Sirovi materijal je beskoristan, ali kao jedinstvena kolekcija sa svjetskim rekordom i kao komadić kulturne baštine upitne vrijednosti dobilo je vrijednost zanimljivosti', rekao je.

Dok većina ljudi pozitivno reagira na njegovu kolekciju, manjem dijelu, i to osobito ženama, pomalo se gadi.

Ipak, Barker je rekao da je upoznao još neke skupljače mucica, ali nitko svoj hobi nije doveo do granica poput njega. 'Jedan je muškarac ustrajao dugo, ali onda se oženio i žena je inzistirala na tome da prestane', objasnio je.

Sve o neobičnom pothvatu možete pročitati na blogu Grahama Barkera