Funtime NEMA VIŠE SKRIVANJA

Italija se sječom šume bori protiv prostitucije

  • Autor: tportal.hr
  • 19.10.2010 12:08:36
  • 19.10.2010 10:59:14

Talijanska regija koja se dosad neuspješno borila protiv prostitucije na cesti uz koju raste gusta šuma došla je do jednostavnog rješenja problema - posjeći će šumu uz cestu

Lokalne vlasti u Abruzzu u središnjoj Italiji već dvije godine bore se protiv prostitucije dvadesetčetverosatnim patrolama, racijama i kamerama, no seks na cesti Bonifica del Tronto i dalje se neometano prodaje. Napokon, regionalni šef javnih radova Angelo di Paolo odlučio je da se lakše boriti protiv šume nego protiv prostitucije, pa će posjeći svu vegetaciju na obje strane rijeke Tronto.

Ekološke grupe su se odmah digle na noge s obzirom da se radi o planu koji će uništiti oko 4.000 kvadratnih metara šume. Mnogi sumnjaju da će se ovim postići išta drugo osim preseljenja prostitucije na neko drugo mjesto.

Italija je inače do 2008. imala legaliziranu prostituciju, nakon čega je bivša manekenka Mara Carfagna uvela nacionalni sustav novčanih i zatvorskih kazni za prodaju i kupovanje seksa. Nedavni popis stanovništva u regiji Bonifica del Tronto pokazao je da tamo živi i radi 600 prostitutki iz Nigerije, Brazila, Rumunjske, Kine i Albanije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više