ČAROBNA REKLAMA

Kanađanin snimio jednoroga

19.10.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Kanađanin Peter Hickey-Jones navodno je snimio jednoroga kad je u močvarnom području Don Valleyja tražio djetliće. Snimku je u javnost pustio Ontarijski znanstveni centar (OSC), a nakon što je netko primijetio da uskoro počinje izložba o mitskim bićima, OSC je priznao da se radi o lažnoj snimci u svrhu promocije

Nevjerojatna snimka jednoroga iznenadila je svijet, a njen autor je Kanađanin Peter Hickey-Jones koji je bio u potrazi za djetlićima u močvarnom predjelu Don Valleyja u Ontariju. Snimku mitskog bića u javnost je pustio Ontarijski znanstveni centar (OSC) uz izjavu da još uvijek istražuju je li isječak koji im je stanovnik Toronta predao stvaran.

'OSC još uvijek pregledava snimku da bi saznao je li uistinu u pitanju jednorog', rekao je glasnogovornik OSC-a.

Prema prvobitnoj izjavi za javnost glasnogovornika OSC-a, stanovnik Toronta Peter Hickey-Jones snimio je legendarno stvorenje dok je tragao za pticama u Don Valleyju u Ontariju, a na filmu se vidi bijeli konj s rogom na čelu koji trči kroz šumu. OSC je također izdao upozorenje da, ako netko ugleda jednoroga, ne koristi fotografski aparat s bljeskalicom jer, iako se prema legendi radi o miroljubivim bićima, znanstvenici su zabrinuti da bi mogli povrijediti sebe ili druge ako izađu na cestu.

Na primjedbu da je nevjerojatno to da se jednorog pojavio baš neposredno prije izložbe o mitskim bićima, OSC je priznao da se radi o zabavnoj promociji u tu svrhu te da je snimka lažna.