MMM… PIVO

Vatikan proglasio Homera Simpsona pravim katolikom

18.10.2010 u 11:52

Bionic
Reading

Vatikanski službeni list L'Osservatore Romano proglasio je crtani serijal 'Simpsoni' jednim od rijetkih programa u kojima se kršćanska vjera, religija i pitanja o Bogu često spominju, pa je zaključak stoga da je priglupi proždrljivac koji obožava krafne i pivo pravi katolik

Vatikanski službeni dnevni list L'Osservatore Romano je u članku nazvanom Homer i Bart su katolici okarakterizirao Simpsone kao jednu od serija čije je poniranje u teme obitelji, obrazovanja, komunikacije i religije rijetka pojava na televiziji. Iako sam Homer zna zaspati za vrijeme mise, ta neobična obitelj moli se prije obroka.

Analizirajući epizodu iz 2005, koja je bila emitirana nekoliko tjedana prije smrti pape Ivana Pavla II, isusovac Francesco Occhetta hvali seriju 'Simpsoni' jer zadire u pitanja poput religijskog konflikta, homoseksualnosti te proučavanja matičnih stanica. Još je čudnije da to nije prvi put da Vatikan hvali 'Simpsone'. Naime, krajem 2009. L'Osservatore Romano napisao je da je jedna od glavnih tema čuvenog crtanog serijala odnos čovjeka i Boga.