Funtime ACTROID-F

Japanci napravili robota s ljudskom mimikom

  • Autor: tportal.hr
  • 15.10.2010 12:37:31
  • 15.10.2010 11:55:16

Japanski znanstvenici koji rade za Nacionalni institut naprednih industrijskih znanosti i tehnologija u Tsukubi blizu Tokija pokazali su što može njihov robot Actroid-F

Grupa znanstvenika iz Nacionalnog instituta naprednih industrijskih znanosti i tehnologija s Joshijem Matsumotom na čelu napravila je malu demonstraciju svog robota Actroida-F. U Tsukubi blizu Tokija znanstvenici su pokazali kako njihov robot koji izgleda kao mlada Japanka miče glavom i žmirka.

Actroid-F je pokazao i svoju zanimljivu sposobnost vrlo ljudskih izraza lica zahvaljujući silikonskoj koži i mehaničkim mišićima lica. Osim što robot raspolaže svojom paletom izraza lica, sposoban je i primijetiti i kopirati što tuđa lica rade.

Actroid-F je duplo lakši od svojih prethodnika, njime se može i daljinski upravljati, a baterije može puniti u bilo kojem kućanstvu. Nakon završetka daljnjih testova znanstvenici se nadaju da će robot djelovati u polju medicine kao mehanički prijatelj djeci s invaliditetom, starima i nemoćnima te kao psihološka podrška u bolnicama.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više