TKO SE BOJI TAME JOŠ

Deset posto odraslih Britanaca se plaši mraka

15.10.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Dvorac Warwick naručio je istraživanje koje se pozabavilo pitanjem u kojoj se mjeri stanovništvo Velike Britanije boji mraka. Rezultati se možda ispitanicima neće svidjeti, no vlasnici dvorca koji organiziraju kasne obilaske ukletih dijelova svog zdanja mogu zadovoljno trljati ruke

Prema rezultatima istraživanja provedenog na 3.000 ljudi koje je naručila grupa Tussauds, dio najvećeg europskog operatera zabavnih parkova Merlin Entertainment, svaki deseti odrasli Britanac boji se mraka. Od oko pet milijuna žitelja Velike Britanije koji se plaše mraka svaki četvrti pati od tog straha od malih nogu.

Nadalje, svaki četvrti Britanac ne usuđuje se ići spavati bez upaljenog svjetla u spavaćoj sobi, a gotovo dvije trećine mrzi se vratiti kući koja je potpuno u mraku. Gotovo dvadeset posto stanovnika Velike Britanije pretrpjelo je napadaj panike kad su im se svjetla naglo ugasila.

Glasnogovornik dvorca Warwick kaže da je bio iznenađen brojem odraslih Britanaca koji pate od straha da će se naći u potpunom mraku te pretpostavlja da se vlastiti um poigrava nama kad ne možemo ništa vidjeti.