NVIDIA ISPALA IZ UTRKE

Nadolazeće konzole u znaku Intela i ATI-ja

11.02.2009 u 09:30

Bionic
Reading

Iduća generacija PlayStationa, Xboxa i Wiija već je u pripremi, a u bespoštednom poslovnom ratu oko grafičkih procesora nadolazećih konzola izgleda da pobjedu odnose Intel i ATI

Priznali mi to ili ne, PlayStation 3 je za Sony još uvijek čisti gubitnik koji je nagomilao gomilu dugova. Uz lošu prošlu poslovnu godinu, Sony je trebao jakog partnera s dubokim džepovima koji će se pobrinuti za grafički procesor nadolazećeg PlayStationa 4 o kojem se priča da će se pojaviti 2012. godine.

Kako doznaje The Inquirer, pronašli su ga u ni manje ni više nego u Intelu, dok bi u trećoj generaciji Xboxa, koja bi se trebala pojaviti u isto vrijeme, trebao kucati ATI-jev grafički procesor. Premda je riječ o nepotvrđenoj glasini, sve je očitije da će upravo tako i biti, a ATI će vrlo vjerojatno dizajnirati GPU i za novi Wii ili kako god da se zvala sljedeća Nintendova konzola. Ako se ove vijesti pokažu istinitima, Nvidija je izgubila utrku s Intelom i ATI-jem jer se njezini nadaleko poznati grafički procesori neće naći u sljedećoj generaciji konzola.