KRIZA IDENTITETA

Klokan koji pije jabukovaču i gleda utakmice

11.10.2010 u 13:55

Bionic
Reading

Premda su klokani uglavnom umiljata bića, rijetko koji voli piti jabukovaču, igrati nogomet, gledati televiziju i sjediti za stolom dok doručkuje. No klokan Beemer, koji živi na jugu Australije, upravo voli sve to

Julianne Bradley iz Glendamboa u Australiji svako jutro doručkuje sa svojim kućnim ljubimcem, klokanom Beemerom. Ona svaki dan bira drugi doručak, a njegov je uvijek unaprijed određen – fina, friška trava na integralnom tostu.

Beemer je također strastveni ljubitelj jabukovače (cidera), ali Julianne, koja ga je prije 18 mjeseci spasila nakon prometne nesreće, pazi da ne pretjera s njome. Utorkom nakon večere Beemer odlazi na spavanje da bi prikupio snagu i za koji sat mogao pratiti svoju omiljenu seriju 'Skippy'.

'Samo stoji u sobi i gleda. Očito se povezuje s tim, a i voli glazbenu pozadinu pa pleše na nju', rekla je Julianne (50) za AdelaideNow. Osim 'Skippyja', klokan voli gledati utakmice omiljenog nogometnog kluba Coober Pedy Saints.

Beemer dijeli dvorište kuće s ostalim kućnim ljubimcima – ovcom Woolly, psima Nedom, Applesom i Ciderom te mačkom Petie. 'Beemer izgleda još uvijek ne zna je li klokan, ovca, pas ili mačka', kaže Julianne. Naime, klokan koji ima krizu identiteta već je dovoljno velik da bez problema preskoči metar visoku ogradu u dvorištu, ali njemu se nikamo ne žuri.