ZNAKOVIT DATUM

10. 10. 2010. izazvao navalu vjenčanja

20.10.2010 u 11:42

Bionic
Reading

Širom svijeta mnogi parovi odlučili su učvrstiti svoju vezu brakom ili obnoviti zavjete zbog povoljnog datuma 10. listopada 2010, a crkve i matičari nisu doživjeli ovakvu navalu još od 7. srpnja 2007. Neki od parova su čak inzistirali na vjenčanju u deset sati ujutro

Oko 7.200 južnokorejskih i stranih parova ponovno ili po prvi put izmijenilo je bračne zavjete u nedjelju, 10. listopada 2010, u Crkvi ujedinjenja koja je održala ogromno masovno vjenčanje već drugi put ove godine. Samozvani mesija i osnivač crkve ujedinjenja Sun Myung Moon dao je svoj blagoslov svim parovima koji su se okupili južno od Seula na Sveučilištu sunca i mjeseca u Asanu.

Devedesetogodišnji Sun Myung Moon proglasio je parove koji su stali pred njega vjenčanima tijekom jednosatnog spektakla koji se prenosio uživo na satelitskoj televiziji 194 zemalja te putem interneta. No, u slučaju Južne Koreje nije se radilo samo o znakovitom datumu koji je potakao ovu ogromnu ceremoniju. Osnivač Crkve ujedinjenja vrši ovakva masovna vjenčanja već 50 godina, a najveće dosad bilo je u New Yorku 1982. kad su mu prisustvovali deseci tisuća ljudi.

Osim u Južnoj Koreji, parovi su se masovno ženili i u prijestolnici brzih vjenčanja - Las Vegasu. Neki matičari morali su produžiti radno vrijeme kako bi mogli ugoditi svim klijentima.

Renee Fletcher, koja radi kao hostesa u jednoj od kapelici Arch of Reno, kaže da je u nedjelju prisustvovala na više od 40 vjenčanja. Mnogi su se vjenčali zbog toga što se ovakav sklop brojeva neće više ponoviti, a ljudima se jednostavno sviđa ideja magičnih brojeva.

Mnogima se sviđa i to što dijele godišnjicu braka s puno većim brojem parova koje će vjerojatno sresti svaki put kad se vrate u Las Vegas 10. listopada.