200 SVJEĆICA

Belgijske blizanke proslavile stoti rođendan

04.10.2010 u 10:06

Bionic
Reading

Belgijanke Gabrielle Vaudremer i Marie Hendrix napunile su stotinu godina uz šampanjac, tortu i svoju obitelj te postale najstarije blizanke na svijetu

Belgijske blizanke Marie Hendrix i Gabrielle Vaudremer proslavile su stoti rođendan uz obitelj. Općina im je poklonila šalove, a od staračkog doma Chateau Sous-Bois u kojem žive dobile su cvijeće.

Osim 28 gostiju iz najuže obitelji, na rođendanu je bilo još 200 ljudi. Slavljenice su dobile su govor o svojim životima; Marie Hendrix bila je 'stroga, ali fer' profesorica, a njezina sestra Gabrielle Vauderemer prodavala je šešire koje je sama izrađivala.

Novi svjetski rekord blizanke su postavile ni tjedan dana nakon Francuskinja Raymonde i Lucienne Wattelade koje su napunile 98, no neće ući u Guinnessovu knjigu rekorda, jer se nisu prijavile za nju. Iako su skromne žene, prije nego što su proslavile rođendan pričale su o svojim životima u Liegeu nakon preseljenja iz Francuske u intervjuu za novine L'Avenir.

Blizanke Vaudremer svoje umirovljeničke dane odlučile su provesti u belgijskom gradu Spa, jer su kao male provodile blagdane u njemu te se obje sjećaju kako su znale ići u šetnju brati borovnice i gljive. Nakon šampanjca i torte zajedno s rodbinom zapjevale su pjesmu iz rodnoga Liegea.