TRANSPARENTNI IZBORI

Stanovnici Illinoisa odsad mogu glasati goli

24.09.2010 u 10:56

Bionic
Reading

Na YouTubeu i Facebooku pojavila se kampanja 'Vote naked Illinois' (Glasajte goli Illinois) zbog nedavnog uvođenja novog sistema koji žiteljima te američke države omogućava da glasuju od kuće poštom

Equality Illinois Education Project u suradnji s organizacijom Rock the vote i Sveučilištem Roosevelt pokrenuo je kampanju kojom želi obavijestiti ili podsjetiti ljude širom federalne države Illinois da mogu glasati od kuće, te ih tako potaknuti da sudjeluju u izborima u studenom. Poruka kampanje je da mogu sudjelovati u političkim izborima i potpuno goli ako žele.

Autori kampanje u sklopu svog projekta stavili su reklamni spot na YouTubeu te napravili stranicu na Facebooku u nadi da će privući veći broj mladih da glasaju s obzirom na to da više nema potrebe da gube vrijeme u redovima ispred kabina za glasanje.

Kratki reklamni film sadrži ljude koji potpuno goli rade normalne svakodnevne aktivnosti, no osjetljivi dijelovi tijela strateški su im skriveni šalicama i sličnim predmetima kako bi ih i mlađi gledatelji mogli pogledati.