Funtime ZRAČNA PROTIV TELEFONSKE LINIJE

Britanski golubovi brži od interneta

  • Autor: tportal.hr
  • 21.9.2010 11:05:13
  • 21.9.2010 9:34:10

Tref Davis i organizacija Rural Broadband Partnership (Seosko širokopojasno partnerstvo) održali su utrku goluba pismonoša protiv širokopojasne veze u Yorkshireu. To je samo zadnji od pokušaja ljudi u Velikoj Britaniji da skrenu pažnju na sporost internetske veze u seoskim krajevima

U utrci goluba pismonoša protiv širokopojasne veze (broadbanda) u pokrajini Yorkshire, čiji je cilj bio skrenuti pažnju na stanje veze u tom i njemu sličnim krajevima, deset golubova pokazalo je da u Velikoj Britaniji postoji razlog za veliko nezadovoljstvo. Utrkom se nastojalo saznati tko će prvi prenijeti petominutni film u digitalnom formatu od farme u Yorkshireu do 120 kilometara udaljenog Skegnessa.

Deset goluba pismonoša napustilo je svoje polazište s USB stikovima vezanim za noge, dok se širokopojasnom vezom od 200 Kbps dokument od 300 MB počeo prebacivati na internet. U trenutku kad su golubovi stigli na odredište, samo 24 posto dokumenta bilo je na internetu.

Iako se radi samo o metodi pokazivanja da je širokopojasna veza u seoskim krajevima prespora, kritičari tog događaja kažu da golubovi ne mogu nositi isti taj film do, naprimjer, YouTubea.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više