S OKUSOM MLADOSTI

Uskoro stiže sladoled za pomlađivanje

20.09.2010 u 11:58

Bionic
Reading

Sama pomisao na to da bi uskoro mogao postojati sladoled od kojeg se izgleda mlađe zvuči kao fantazija, no tvrtka Ben & Jerry surađuje sa znanstvenicima čiji se posao sastoji da nam ispune upravo taj san

Tvrtka Unilever koja proizvodi hranu i sapun dobit će ekskluzivna prava na rezultate istraživanja američkih znanstvenika čiji je cilj napraviti proizvode koji sadrže antioksidanse za koje se vjeruje da usporavaju starenje.

Detalji dogovora sa znanstvenicima tvrtke Ampere Life Sciences postignutog prošle godine u njihovom sjedištu San Joseu u Kaliforniji nisu poznati, no znanstvenici će odmah početi raditi na ovom ambicioznom i 'slatkom' projektu, a misle da bi se njihovi rezultati mogli biti upotrebljivi za pet godina.

Šefica odjela za istraživanje u Unileveru Genevieve Berger smatra da je ključ uspjeha ovog projekta u dobroj suradnju sa znanstvenicima iz tvrtke Ampere Life Sciences te predanost cilju stvaranja boljih proizvoda. Konglomerat Ben & Jerry's koji pripada nizozemsko-engleskoj multinacionalnoj kompaniji tako će možda jednog dana stvarno proizvoditi slatke delicije koje će pretvoriti znanstvenu fantastiku pomlađivanja sladoledom u stvarnost.