Funtime NEMOGUĆE FOTKE

Kineski umjetnik prkosi gravitaciji

  • Autor: tportal.hr
  • 16.9.2010 10:53:55
  • 16.9.2010 10:28:32

Djevojčica koja drži snop balona punjenih helijem i nije neobičan prizor. Ali ako na tim balonima stoji muškarac, onda je vrijeme da se zapitamo primjenjuje li se još uvijek zakon gravitacije na Zemlji

Gravitacija nikamo nije otišla, ali joj konstantno prkosi, barem naizgled, kineski umjetnik Li Wei koji već godinama smišlja fascinantne pothvate koje potom ovjekovječi fotografijom. Poput kakvog akcijskog heroja, Wei radi fotografije sebe kako ga bacaju sa zgrade, kako visi s mosta i sve to u službu umjetnosti.

Neobičan performer mjesecima smišlja scene, a onda uz pomoć vojske ljudi, pomagača i grafičara, stvara fascinantne fotografije. Naravno, iza njih se krije čitav niz efekata, ogledala, dima, žica, sigurnosnih pojaseva, pa čak i dizalica, koje se potom brišu u programima za uređivanje slika.

40-godišnjak se bavi ovim poslom od 1999. godine i od fotografija je zaradio na desetke tisuća funti. Li, koji živi u Pekingu, kaže: 'Volim postizati nemoguće. Letio sam i udarao o Zemlju poput meteora.'

'Najdraža fotografija mi je ona na kojoj moja kćer drži balone punjene helijem, a ja stojim na njima. Jedna od najtežih i vjerojatno najskuplja je fotografija gdje ja i još 12 ljudi letimo iza automobila. Tu smo koristili velik broj dizalica koje su nas držale u zraku', rekao je Wei.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više