MATOVILKA

Devetogodišnja Zadranka nikad se nije šišala

14.09.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Djevojčica Patricija Novoselović (9) iz Zadra nije se šišala od rođenja, a iako joj njegovanje 75 centimetara duge kose oduzima puno vremena, želi je pustiti da izraste do poda

'Uvijek mi se zapetlja oko dugmeta na odjeći, a zapne i za svaki čavao kraj kojega prođem. Zato je gotovo uvijek nosim zavezanu u rep, a spavam s pletenicom. Ujutro moram prvo otplesti kosu, raščešljati je pa napraviti novu frizuru. To traje oko 20 minuta', ispričala je za 24sata.hr Patricija i dodala da s raspuštenom kosom ne može ni na zahod. Mora je podići i povezati u punđu. Ipak, 'ozbiljnih' problema zbog duge kose dosad nije imala.

'Čim se u školi pojave uši, učitelji me zovu i kažu da je pregledam. Nije ih dobila ni u vrtiću, gdje su ih gotovo sva djeca imala', otkrila je za 24sata.hr mama Sonja Novoselović.

Ljetos je Patricija umalo ostala bez svog zaštitnog znaka. Išla je sa školom na višednevni izlet u Gorski kotar i majka joj je tri sata plela 'afro' pletenice. Navečer je htjela na ples s raspuštenom kosom, ali prijateljice i učiteljice nisu je mogle rasplesti. Kosu joj je rasplela frizerka u Zadru.

'Frizerke mi uvijek kažu da izgledam kao Matovilka, a tako me zovu i prijatelji iz razreda i učitelji. Ne smeta me to jer mi se priča o Matovilki sviđa', kaže Patricija, koja želi biti pjevačica kad odraste.