Funtime ULOV OD 40.000 GLODAVACA

Seljak postao šampion u ubijanju štakora

  • Autor: A. S.
  • 5.2.2009 13:48:18
  • 5.2.2009 13:50:00

Siromašni seljak iz sjevernog Bangladeša proglašen je šampionom u lovu na štakore, s konačnim ulovom od 39.650 mrtvih glodavaca u posljednjih godinu dana

Binoy Kumar Karmakar (40) koristio je zamke, otrove i poplave u lovu na štakore te skupljao njihove repiće kako bi dokazao svoje rezultate. Karmakar je osvojio 14-inčni Sonyjev televizor u boji kao najbolji lovac na štakore u 2008. godini u natjecanju koje je tamošnja vlada organizirala u nastojanju da smanji broj glodavaca koji bespoštedno tamane zalihe hrane.

'Tijekom godine naši su seljaci ubili oko 25 milijuna štakora, a Binoy Kumar Karmakar je proglašen šampionom jer ih je najviše potamanio', rekao je glasnogovornik ministarstva poljoprivrede Abdul Halim, prenosi Telegraph.

Prema službenim procjenama, svake godine oko milijun štakora uništi oko deset posto usjeva u Bangladešu, uglavnom riže, pšenice i krumpira. Prošlogodišnja invazija štakora u jugoistočnoj pokrajini Chittagong uništila je gotovo sve usjeve i prouzročila glad u nekim selima.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više