Funtime NOVI GUINNESSOV REKORDER

Najniži čovjek na svijetu ima samo 70 cm

  • Autor: tportal.hr
  • 6.9.2010 15:42:32
  • 6.9.2010 14:43:44

Sa samo 70 centimetara visine, 24-godišnji Kolumbijac Edward Nino Hernandez preuzeo je titulu najnižeg čovjeka na svijetu

Nino teži nešto malo manje od deset kilograma, a njegova dužina tijela jedva je veća od dozvoljene veličine prtljage koju smijete ponijeti u zrakoplov. Njegovu je visinu i službeno priznala Guinnessova knjiga rekorda.

'Nije rastao otkad je imao dvije godine', kaže njegova majka Noemi Hernandez, koja uz njega ima još četvero djece.

Prethodni rekorder bio je Kinez He Pingping koji je bio četiri centimetra viši, a umro je 13. ožujka ove godine. Nina su ljudi iz Guinnessove knjige otkrili nakon Pingpingove smrti. No moguće je da ni njegova vladavina neće biti dugog vijeka.

Naime, Nepalac Khagendra Thapa Magar će 14. listopada napuniti 18 godina (koliko je potrebno da se kvalificira za Guinnessovu knjigu), a on ima samo 56 centimetara i trenutno nosi titulu najnižeg živućeg tinejdžera.

Doktori nikad nisu objasnili zašto je Nino toliko malen, a proučavali su ga otkad se rodio dok nije navršio tri godine. Tada su izgubili interes, kažu njegovi roditelji.

'Sretan sam što sam jedinstven', kaže Hernandez koji je odustao od školovanja u osmom razredu. No jako je društven, voli putovati i igrati domino, a depresivan je samo kad je zatvoren u kući.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više