MALI OVISNIK

Dvogodišnjak morao na odvikavanje od pušenja

03.09.2010 u 10:06

Bionic
Reading

Najpoznatije dijete ovisno o cigaretama, dvogodišnji Indonežanin Ardi Rizal, konačno se ostavio loše navike nakon što je mjesec dana proveo u centru za odvikavanje

Rizal se podvrgnuo 30-dnevnoj terapiji odvikavanja od nikotina nakon što je njegovu naviku koja je šokirala svijet otkrila i snimila TV ekipa u njegovom domu na jugu Sumatre.

Kad je javnost otkrila da je dvogodišnjak ovisan o cigaretama, njegovi roditelji nisu bili voljni pomoći mu da se odrekne navike koja ih stoji više od 30 kuna dnevno zbog njegovih napadaja bijesa.

'Potpuno je ovisan. Ako mu ne damo cigarete, postaje bijesan, urla i lupa glavom o zid. Kaže mi da mu je mučno i da mu se vrti', rekla je njegova majka Diana (26), a otac Muhamed (30) dodao: 'Meni izgleda prilično zdravo. Ne vidim u čemu je problem.'

Unatoč njihovom liberalnom stavu, zdravstveni službenici ipak su intervenirali i odlučili pomoći djetetu. Rizal je proveo mjesec dana na odvikavanju u klinici, a pretrage su pokazale da već ima problema sa srcem, premda doktori smatraju da je to vjerojatno zbog pretilosti, a ne pušenja.