Funtime MORAL NA VISINI

Francuz oborio britanski rekord hodanja po žici

  • Autor: tportal.hr
  • 2.9.2010 9:42:54
  • 2.9.2010 8:00:00

Francuska cirkuska zvijezda Olivier Roustan u Newport Cityju oborio je dosadašnji britanski rekord hodanja po žici kad je prehodao sajlu mosta na visini od 76 metara

Pred tisućama gledatelja kojima je zastao dah, francuski cirkusant Olivier Roustan iz Toulousea prešao je 90 metara sajle pješačkog mosta u Newport Cityju u Velikoj Britaniji i tako oborio dotadašnji rekord visine na kojoj je netko hodao po žici. Cijeli pothvat dogodio se na vrtoglavoj visini od 76 metara na njuportskom festivalu Big Splash koji je dio slavlja u svrhu promocije kulturnih aktivnosti u gradu prije početka velikog europskog natjecanja u golfu Ryder kupa.

Francuz Olivier Roustan dva dana prije samog pokušaja proveo je procjenjujući opasnost pothvata, a trojica vrhunski treniranih akrobata pomogla su mu da se popne na sajlu prije nego što je krenuo u svoju šetnju po žici. Roustan je inače do sada već pokazao da se ne plaši visine kad se popeo na Albinsku katedralu - najstariju i najveću ciglenu građevinu na svijetu - u blizini svog rodnog mjesta u Francuskoj.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više