Funtime PAZI, BRITANAC NA CESTI!

Policajcima uveli senzore jer ne znaju voziti u rikverc

  • Autor: tportal.hr
  • 31.8.2010 16:18:48
  • 31.8.2010 14:34:08

Britanska je policija nemilosrdno iscrpila sredstva namijenjena popravcima službenih automobila i to uglavnom zahvaljujući tomu što policajci uglavnom ne znaju voziti unazad. Vlasti su shvatile da je jeftinije u nova vozila ugraditi senzore za parkiranje

Zbog velikog broja sudara sa službenim automobilima, policija u Yorkshireu odlučila je da će svako novo vozilo biti opremljeno senzorom za parkiranje u rikverc. Oni u prosjeku potroše 60.000 funti godišnje na popravke štete koje se nanesu prilikom parkiranja, a veći dio nezgoda događa se u dvorištu zgrade policije gdje nema puno prostora pa se često ošteti po dva automobila.

Senzori se javljaju zvučnim signalom kad se vozač previše približi nekoj prepreci. Uglavnom se ugrađuju u stražnji dio automobila, ali lokalna je policija podnijela zahtjev da se ugrade i u prednje dijelove.

Statistika pokazuje da je u godinu dana do travnja 2010. policija na automobilske štete sveukupno potrošila 205.403 funti, odnosno 230 funti po automobilu mjesečno.

Glasnogovornik Udruge britanskih vozača Barry Humphreys rekao je da brojke pokazuju da britanski policajci voze kao komični likovi u nijemim filmovima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više