PUNKU FALI KALCIJA

Sex Pistolsi promoviraju sirne namaze i jogurt

04.02.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Britanska mljekarska kompanija Dairy Crest, poznata po maslacu, sirevima i jogurtu, u vremenu sveopćih otkaza i recesije bilježi uspješno poslovanje. Možda zato što im na čelu marketinške kampanje stoji lice Johnny Rottena iz Sex Pistolsa?

Dok kod nas Oliver po malim ekranima prodaje smrznutu ribu, u Velikoj Britaniji frontmen nekadašnjih razvratnih pankera Sex Pistolsa prodaje namaze, sir, maslac i jogurt.

Mljekarski div Dairy Crest bilježi rast prodaje otkako su angažirali Johhy Rottena da im prodaje što su pomuzli. Pjevač Sex Pistolsa je tako zamijenio priču o anarhiji, buntu i drogama s farmerskim blagodatima i čisto bi nam došla suza na oko od te pastorale da nije riječ o biznisu vrijednom 500 milijuna funti, koliko će iznositi profit kompanije u protekloj godini. Pistolsi to neće zaraditi da pucaju iz svojih pištolja još sljedećih 100 godina.

Recimo samo je prodaja namaza Country Life u proteklom kvartalu skočila za 85 posto, što čelnici tvrtke pripisuju pankerskoj marketinškoj intervenciji. Istina, i 'antikristi' moraju s vremena na vrijeme namazati nešto na kruh.

Rotten prodaje mliječne proizvode: