Funtime KUĆNI POSJET

Japanski zahodi dijagnosticiraju korisnike

  • Autor: tportal.hr
  • 30.8.2010 10:25:36
  • 27.8.2010 13:59:57

Japanci po običaju imaju svoj jedinstven pristup modernoj tehnologiji, pa će im zahodi od sada honorarno raditi kao liječnici

Zahodi su oduvijek bili grana tehnologije za sebe u Japanu, no svaka nova inačica ponovo nas nasmije svojom dodatnom opremom i mogućnostima. Najnoviji zahod tvrtke Toto proizveden za građevinsku tvrtku Daiwa House, osim što će služiti u svojoj uobičajenoj funkciji, analizirat će izlučevine i zatim vas obavijestiti jeste li zdravi ili bolesni.

Osim kemijske analize, zahod će vam izmjeriti tlak, temperaturu i težinu. Svi rezultati zatim će automatski biti poslani vašem stolnom računalu na pohranu.

Direktor tvrtke Toto došao je na ideju za novi zahod kad je bio u bolnici i vidio ljude koji čekaju na pregled. Zaključio je kako bi idealno bilo kad bi ljudi rutinske preglede mogli obaviti kod kuće.

Osim raznih porculanskih prethodnika koji su imali zagrijana sjedala, laganu ili glasnu muziku, automatizirano pranje stražnjice vodenim mlazovima te sušenje toplim zrakom, sljedeći je korak u tehnologiji zahoda. Ovaj 'ekološki' zahod može pohraniti podatke pet različitih osoba, a cijena u Japanu mu je oko 23.500 do 31.000 kuna.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više