Funtime DOBROTVOR I AVANTURIST

Britanac se vratio s epskog putovanja Afrikom

  • Autor: tportal.hr
  • 16.8.2010 11:24:41
  • 16.8.2010 11:03:14

Četrdesetdvogodišnji Britanac Spencer Conway prošao je 34 zemlje u devet mjeseci, a zadnji dan njegovog nevjerojatnog putovanja doveo ga je natrag na prag vlastitog doma u Biddendenu u Velikoj Britaniji, u zagrljaj supruge i dvije kćeri

Britanac Spencer Conway koji je zadnjih devet mjeseci proveo na drugom kontinentu vratio se kući svojoj supruzi Cathi i dvije kćeri Feayji i Jez. Kao sredstvo prijevoza za svoje 60.000 kilometara dugo putovanje gospodin Conway koristio je motor marke Yamaha XT660, a pouzdana mašina nosila ga je većim dijelom putovanja kroz 34 zemlje Afrike, od Tunisa kroz Kongo natrag do zapadne obale Afrike.

Tijekom svog putovanja Spencer Conway doživio je da banditi u Keniji pucaju na njega. Također je bio žrtva pokušaja kamenovanja ljutitih seljana u Egiptu, a i opljačkali su ga na granici između Namibije i Angole.

Cijelo putovanje je, između ostalog, imalo dobrotvorni karakter. Gospodin Conway je dosad uspio skupiti već 26.000 funti za dobrotvornu akciju Save the Children (Spasite djecu).

Spencer Conway inače nije stranac u Africi jer je odrastao tamo, a da bi mogao krenuti na putovanje, morao je napustiti svoj posao učitelja.

Hrabri motorist prešao je pustinje Saharu i Kalahari, a u jednom dijelu putovanja prešao je 2.000 kilometara bez da je ikoga sreo. Također je morao izbjeći nekoliko ratnih zona, a osim kroz pustinju, prošao je i kroz džunglu i blato izazvano monsunskim kišama.

Kad se napokon vratio, mnoštvo motorista dočekalo ga je i odvezlo u selo u pokrajini Kent, gdje mu je bio priređen doček. Iako je bilo i drugih motorista koji su prošli slična putovanja kroz Afriku, Spencer Conway je prvi koji je obišao kontinent bez tima za podršku.

Više informacija o njegovom putovanju može se naći na internetskoj stranici africa-bike-adventure.com.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više