Funtime TERMINATOR PROTIV MUMIJE

Robot će otkriti jednu od tajni piramida

  • Autor: tportal.hr
  • 11.8.2010 14:39:45
  • 11.8.2010 13:35:22

Velika piramida u Gizi stoji već 4.500 godina, no još uvijek nisu otkrivene sve njene prostorije. Jedna od tih još neviđenih soba je iza vrata koja će provaliti robot

Duboko u Velikoj piramidi u Gizi nalaze se vrata koja se ne daju otvoriti, a znanstvenici sa Sveučilišta Leeds grade robota koji će omogućiti ulazak u trenutno nedostupne prostorije.

Dvije sobe u središtu piramide zovu se Kraljičina i Kraljeva prostorija, a iz njih vode dva hodnika koja završavaju vratima, no nitko ne zna koja im je funkcija. S obzirom na sklonost drevnih egipatskih arhitekata postavljanju smrtonosnih zamki, nitko se ne žuri osobno istražiti što je iza vrata.

Egiptolozi su uzbuđeni zbog mogućih velikih otkrića koja ih očekuju jednom kad robot bude gotov. Jedan od stručnjaka koji nestrpljivo očekuje otvaranje vrata je i egipatski arheolog Zahi Havas.

Inženjer Robert Richardson, koji radi na robotu, poslat će ga u misiju prije isteka ove godine, a poduzete su sve mjere da bi šteta na vrijednim arheološkim nalazima bila što manja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više