Funtime VOJSKA GIKOVA

Ljubitelji 'roleplayinga' uživaju u Njemačkoj

  • Autor: tportal.hr
  • 10.8.2010 11:43:42
  • 10.8.2010 11:00:19

Velika igra na otvorenom, nazvana Osvajanje Mythodije, održava se jednom godišnje u selu Brokeloh, oko 50 kilometara udaljenom od Hannovera u Njemačkoj. Tu se kostimirani ljubitelji 'roleplayinga' okupljaju da bi se upoznali i dobro zabavili

Plemićko imanje Rittergut Brokeloh u vlasništvu je obitelji Niemeyer već više od 400 godina i također je mjesto okupljanja ljudi koji vole roleplaying. Iako pomalo nalik na neke od konvencija znanstvene fantastike, Osvajanje Mythodije je zapravo velika igra, a ove se godine u Njemačkoj okupilo oko 7.000 igrača u oklopima i ostaloj prikladnoj odjeći.

Okupljanjem ravna 250 'gospodara igre' uz pomoć više od 1.500 pomoćnika. Zaštitari i medicinsko osoblje također su spremni priskočiti u pomoć ako zatreba.

Igrači i 'gospodari igre' raspoređeni su u 12 grupa, od kojih svaka ima različitu temu. Glavni jezik igre je njemački, no svi organizatori tečno govore engleski.

Oni koji sudjeluju u jednom od najvećih svjetskih LARP-ova ('roleplaying' uživo) dolaze iz cijele Europe, a ima igrača i iz SAD-a te Australije.

Nivo kompleksnosti ove igre na otvorenom gotovo da se može mjeriti s onim računalnima, s obzirom da ima 1.000 mogućih radnji koje se mogu odigrati. Uz sve to, igračima je na raspolaganju 200 tona raznih modnih dodataka i slične opreme za igru, deset krčmi koje se nalaze u 'gradu' u kojem posluju trgovci magičnim predmetima i čudotvornim napicima te cijeli 'podzemni kompleks' pun čudovišta.

Naravno, sve to postaje stvarno samo ako imate dovoljno mašte.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više